2016 FAQ: Často kladené otázky

Q: Nevím, jestli jsem se již registroval nebo potřebuji opravit registrační údaje a tak jsem se registroval podruhé. Nevadí to?

A: Nevadí. Duplicitní registrace mažeme a platí vždy ta poslední. Letos už to nestihneme, ale do příště formulář přepracujeme :).

Q: Jak bude vypadat tričko a v jaké bude barvě?

A: Barva triček bude červená a náhled je k dispozici na sociálních sítích (například https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/t31.0-8/14481853_1243245319081308_7756117905024396189_o.jpg )

Q: Kolik bude tričko nakonec stát?

A: 200 CZK - výrobní náklady jsou cca 170 CZK, bude se nám lépe vracet a z rozdílu budeme moct zaplatit trička pro dobrovolníky (a dobrovolníky samozřejmě hledáme :).

Q: Dá se platit v eurech nebo bitcoinech?

A: Platbu za tričko v eurech zvládneme, ale vrátit budeme moct jenom v korunách. Obědy jsou pouze v korunách, poskytuje je místní menza. Každopádně doporučujeme alespoň nějakou tu korunu mít při sobě, i když nejdůležitější věc a to kafé bude sponzorované vpsFree. Bitcoiny zatím ne, ale dobrý nápad.

Q: Jaké jsou možnosti přenocování v co nejbližším okolí?

A: Náš konferenční hotel je Hotel Vista (http://www.vista-hotel.cz) v pěší vzdálenosti od místa konání (nebo dvě zastávky tramvaje č. 1). Jinak doporučujeme booking.com.

Q: Budou k dispozici i dámská trička?

A: Ano, budou. Jen jich může být nedostatek (a částečně v to doufáme), tedy doporučujeme koupit si ho co nejdříve.

Q: Bude možné změnit velikost trička na místě? Nejsem si jistý velikostí.

A: Ano, bude to možné. Jen některé velikosti nemusí být k dispozici v dostatečném počtu, tedy doporučujeme koupit si ho co nejdříve.

Q: Bude k dispozici vegetariánské jídlo?

A: Ano, bude k dispozici, ale v omezeném množství. Pro ty, kteří si vegetariánské jídlo registrovali, bude odloženo bokem. Způsob distribuce budeme komunikovat.

Q: Jaké jídla a kombinace budou k dispozici?

A: Jídelní lístek na oba dny je k nahlédnutí na webu konference. Bude se vydávat v menze Starý Pivovar v areálu FIT a jídla budou na výběr na místě.

Q: Musím se registrovat jako přednášející?

A: Není potřeba, veškeré údaje, které potřebujeme již máme k dispozici.

Q: Už jsem se registroval(a) na Noc otevřeného softwaru v umění, nevadí druhá registrace?

A: Pokud se plánujete zastavit i na konferenci, budeme rádi za registraci i zde. Pokud ne, stačí jen registrace na Noc.

Q: Co je Piklírna?

A: Piklírna je místnost otevřená pro spolupráci. Potřebujete se sejít a v klidu pracovat na nějakém projektu? Podívejte se do programu kdy je tam mezera navrhněte téma a dejte nám na sebe kontakt. Registrace, Přehled témat

Q: Na registračním formuláři je jen jedna warm-up party v pátek. Bude nějaká i v sobotu? Musím se na ni registrovat?

A: Warm-up party je v restauraci Velorex a tudíž potřebujeme vědet alespoň přibližný počet lidí pro rezervaci stolů. V sobotu party bude přímo v areálu FIT na Starém pivovaru a není potřeba se registrovat. Zůstane otevřené i blízké Cafe Ventana, tak budeme mít (snad) dost místa.

Q: Nepřisel mi email s potvrzením registrace.

A: Takový email neposíláme. Při registraci probíhá jen zařazení do mailinglistu ucastnici-openalt. Je tam poměrně velké zpoždění. To, jestli příjde nějaký e-mail, závisí na tom, jestli probíhá nějaká diskuse.

Q: K čemu je mailinglist?

V minulých ročnících konference jsme zjistili, že nejsme schopni sdělit odpovědi na všechny otázky účastníků konference. Opovídání na otázky nám ubírace cenný čas, který můžeme věnovat samotnému obsahu. Ze stejného důvodu vznikl i tento FAQ.

Založením mailinglistu jsme chtěli dosáhnout crowdsourcingu, kdy vám na otázku můžou daleko rychleji odpovědět ostatní účastníci konference, kteří mají například zkušenosti z předchozích ročníků konference. Typickým příkladem byla otázka "Kde se nájíst pokud nechci do menzy", na kterou pořádně ani neznáme odpověď.

Q: Jak se odhlásit z mailinglistu?

Napisete email na adresu sympa@lists.openalt.org s predmetem "unsubscribe openalt-ucastnici" nebo pres webove rozhrani https://lists.openalt.org/ (bohuzel nefunguje)

Q: Aké su úlohy dobrovoľníkov?

A: "Hlídání" místností, registrace, rozvěšení programů před jednotlivé místnosti, pomoc s přenesením stolů pro přípravu stánků, pomoc s úklidem po konferenci

Q: Kde mám poslať slidy?

A: https://www.openalt.org/p16

Q: Proč nejsou přestávky?

A: Přestávky jsou, jen nejsou vyznačené v programu. Přednášející a dozor v místnostech o nich ví, pokusíme se zlepšit jejich vynucování

Q: Proč není k dispozici program na papíře pro přednášející

A: Při počtu účastníků by se potisklo velké množství papíru a muselo by se tisknout dostatečně dopředu. Bohužel papír neumožňuje jednoduché aktualizace a tak může velmi rychle zastarat. Programy na různých místech fakulty dovolují jednoduché patchování.

Pokud máte další dotaz, směřujte ho prosím do mailinglistů (viz kontakt), do Telegram skupiny.